Selecteer een pagina
Over quirks en fonts
In DIVI kun je alle Google Fonts gebruiken. Supertof, want lettertypes zijn een stille liefde van me. Mijn favoriete quirk. Ik kan helemaal gelukkig worden van het uitzoeken van een fijne set fonts voor een nieuwe website. Bij deze deel ik die liefde graag met alle liefhebbers in de vorm van een printbare PDF met alle Google Fonts.

door

12-03-21

Als ik niet oppas, kan ik me helemaal verliezen in het bladeren door overzichten van lettertypes. Ik vind het heerlijk om mooie fonts uit te zoeken voor een website. Dan heb ik echter geen zin om in mijn bouwer te wachten tot de previews laden, of door online databases te bladeren. Sommige dingen wil ik gewoon graag op papier hebben om lekker doorheen te kunnen bladeren. (Net als mijn lijstje bijvoeglijk naamwoorden bijvoorbeeld.) En normaliter kan ik behoorlijk Googlen, maar een recent, redelijk kloppend en printbaar overzicht van de fonts die in Divi beschikbaar zijn was niet te vinden. Dus heb ik maar even heel diep adem gehaald en zelf een lijst gemaakt.

Heb ik dus zo’n 150 printscreens gemaakt en geplakt? Yup. Had dit niet met een technisch foefje makkelijker of sneller gekund? Vast wel. Ga ik straks zo’n 50 pagina’s printen? Met een beetje pijn in mijn hart, wetende hoeveel bomen er sneuvelen, maar: ja. Is dit overzicht niet binnen een paar weken achterhaald omdat er nieuwe fonts zijn? Vast wel. Maar was het de moeite waard? Yup. Ik heb het nog niet eens geprint en ik word nu al helemaal gelukkig van het idee dat ik straks op papier door al die fonts kan bladeren! Het voelt zo inspirerend! Voor alle andere lettertypeliefhebbers, webdesigners en ontwerpers out there, download hem vooral. Je hoeft me geen mailadres te geven, hoewel ik het natuurlijk graag hoor als iemand er blij mee is. Veel plezier ermee:)

Oja… Weet je dat je in DIVI ook nog eigen lettertypes kunt uploaden? Dus als je niets van je gading vindt tussen de 1043 fonts die vandaag op fonts.Google.com staan, kun je ook nog op andere websites fonts downloaden en in DIVI laden.

Deel dit bericht via...

Lees meer: