Selecteer een pagina
How to: Videofilmpjes embedden
Het plaatsen van filmpjes is gewoon een handige tool. Soms zegt een filmpje veel meer dan je in tekst kunt uitleggen. Dus lees hier hoe je een fimpje op YouTube zet, en hoe je het daarna kunt toevoegen aan je blog of (MailChimp) nieuwsbrief.

door

5-11-19

Stap 1: Upload je filmpje naar YouTube.
Sleep een filmpje naar dit veld, of klik op de knop om te bladeren naar je filmpje.

Stap 2:

Tijdens het uploaden kun je een aantal gegevens instellen. Je vindt direct je link linksboven in het scherm. Onder het kopje Basic info kun je de naam invullen, en een omschrijving. Die omschrijving wordt getoond onder het filmpje als mensen het kijken op YouTube. Bij tags kun je trefwoorden toevoegen waarmee mensen je filmpje kunnen vinden. Als je wilt dat je video gevonden kan worden, kun je het beste veel relevante trefwoorden toevoegen. Ga daarbij vooral uit van de trefwoorden die je bezoekers zouden gebruiken. Rechts in beeld kun je kiezen welke privacy instelling je wilt gebruiken. ‘Public’ betekent dat het filmpje openbaar is en voor iedereen te vinden. ‘Unlisted’ houdt in dat je filmpje alleen te bereiken is via de directe link, of als je de video ergens embedt. ‘Private’ betekent dat een filmpje alleen voor jouzelf zichtbaar is. Dat is handig als je wel alvast je filmpjes daar wilt neerzetten maar je weet nog niet zeker hoe je ze wilt gebruiken. ‘Scheduled’ kies je als je de video vanaf een bepaald moment openbaar wilt maken.

Bij Playlist kun je aangeven in welk lijstje je de video wilt hebben. Zo kun je bijvoorbeeld voor jezelf ordenen welke filmpjes je voor je website gebruikt, of je kunt ze categoriseren op onderwerp. Als je klaar bent met het invullen van de informatie, klik je rechtsboven op publish of Done.

Onderin vind je drie kleine voorbeeldweergaven uit je video. Daar kun je kiezen welke je wilt blijven gebruiken als voorbeeld.

 Stap 3: Open je filmpje.

Je krijgt een melding dat je filmpje via de volgende link te zien is.

Open die link. Je komt dan in het weergave-scherm terecht. Rechts onder je video vind je een button ‘Share’.

 Stap 3: Open je filmpje.

Je krijgt een melding dat je filmpje via de volgende link te zien is.  Als je daarop klikt, opent deze pop-up. Klik hier op de ronde knop Embed.

Rechts zie je een tekst: <iframe ……. </iframe> Onder de tekst kun je kiezen of mensen door je filmpje mogen vooruitspoelen enzo door de optie ‘Show player controls’ aan of uit te vinken. Klik op de tekst bovenin om het te selecteren en kopieer het.

Het filmpje toevoegen aan een WordPress blog

In WordPress kun je het filmpje met deze embed code makkelijk in je blogbericht plakken. Typ eerst je tekst, en zet dan je cursor op de plaats waar je je video wilt hebben. Klik dan rechts op Tekst.

Plak dan (met Ctrl+v) de embed-code in, en klik op Visueel om het scherm weer terug te zetten zoals je gewend bent.

Het filmpje toevoegen aan een MailChimp mail

In Mailchimp kun je een blokje ‘Code’ toevoegen aan je mail.

Rechtsboven in het nieuwe schermpje, onder Code, plak je de embedcode.

En dan staat je filmpje in je mail! Veel succes ermee!

Deel dit bericht via...

Lees meer: