Selecteer een pagina
Duistere beroepsgeheimen
Pas las ik op internet een artikel, een opsomming van 'duistere beroepsgeheimen'. Ik verwachtte vooral verhalen over pizza's die op de grond vielen en daarna geserveerd werden. Dat viel gelukkig wel mee. Er stonden ook best grappige voorbeelden, zoals hoe een bibliothecaresse eerst alle nieuwe boeken leest voor ze ze in het systeem invoert.

door

31-12-20

Maar één bericht verbaasde me heel erg. Het was van iemand die meldde copywriter te zijn. Hij zei: ‘de meeste berichten op het internet hebben wij copywriters geschreven. We hebben geen idee waar we over praten. We krijgen een onderwerp, Googlen het en verwoorden andere artikelen opnieuw in een nieuw verhaal. We hoeven er alleen maar wat SEO woorden aan toe te voegen. Als het een blog op internet is, is het waarschijnlijk nep’.

Dat stak me zo! Waar is zijn beroepseer? Waar is zijn trots?? De mooiste kant van webteksten schrijven vind ik juist dat ik telkens nieuwe onderwerpen eigen kan maken. Ik vind niets gaver dan veel lezen en uitvragen over zaken of branches waar ik niet zoveel vanaf weet, die leren begrijpen, en dan de teksten kunnen schrijven.

Ik ken de situatie van deze persoon natuurlijk helemaal niet. Je leest veel verhalen over vertalers, die onder belachelijke deadlines ondertitelingen moeten schrijven voor tv-programma’s. Dan zit er niets anders op dan hun werk afraffelen. Ik hoop maar dat degene die dit schreef intussen werk heeft dat hij leuker vindt, of waar hij meer waardering krijgt. Bovendien, het toont wel aan dat ik me gelukkig mag prijzen, dat ik wel de tijd krijg om me in zulke onderwerpen te verdiepen. Het leven is zoveel leuker als je plezier hebt in je werk❤

Deel dit bericht via...

Lees meer: